Peace Now

1_Peace_Now_poster_affisch_carina_lank

Min senaste affisch deltar i en affischutställning på Ogaki Poster Museum i Japan. Utställningen pågår fram till den 22 dec 2016.
10th Ogaki International Invitational Poster Exhibition.

Jag gjorde denna affisch till utställning. Utgångsbilden är jordklotet, (foto från Nasa), jag gjorde ett fredstecken över jorden. I nederkanten har jag skrivit ordet ”Nu” på 15 språk. Började med engelska, japanska (för att affischen skulle till Japan), svenska och sedan letade jag upp översättningen till ”nu” på språk som talas i de områden där det just nu är krig och väpnade konflikter, tyvärr skulle uppräkningen med språk kunna bli mycket längre.

Info om museet och om utställningen: http://www.ogaki-postermuseum-japan.com/

 

Läs mer Inga kommentarer

Frimärken Höstglöd

maximikort_hostglod_carinalank_2

En frimärksserie som jag formgivit utifrån Instagrammaren Wisslarens (Christoffer Collin) foto. Jag fick mängder av foton att välja bland, svenska härliga höstmotiv från olika delar av landet. Efter många val och mycket arbete – minimering av detaljer, förstärkning av färger och arbete med att få fram känslan från fotot så det kommer fram i det lilla frimärksformatet, så kunde jag slutligen presentera dessa 6 frimärken. Typsnittsvalet blev en av mina favoriter typsnittet Graphik.

 

 

Läs mer Inga kommentarer

From Great Earthquake to Re-Creation

Affischen gjorde jag (Carina) till en grupputställning som Ogaki Poster Museum i Japan anordnade efter kärnkraftsolyckan i Fukushima. Jag har använt Japans röda sol som finns i deras flagga, där jag planterat ett frö som starkt växer och lappar igen efter olyckan.

 

 

Läs mer